Підсумки року: 10 найкращих матеріалів Postpaper за рік
Текст та фото: редакція.
31.12.2013

Будинок збудований німцями на Сихові, візит Маріо Ботти до Львова, BOOKLOOK, «Липнева», Підзамче, та, звісно, — Євромайдан — короткий перелік найпопулярніших тем на сторінках Postpaper. За майже чотири місяці мовлення ми опублікували близько сотні матеріалів. Під кінець року ми вирішили опублікувати п’ять з них, які набрали найбільше переглядів та ще п’ять матеріалів від редакції. Отже, 10 найкращих матеріалів Postpaper за 2013 рік.

3975 переглядів

На другому тижні від запуску видання, редакція вирішила зробити спецпроект в рамках Форуму Видавців. Звісно, ми активно висвітлювали й самі події форуму, та все ж, вирішили зробити щось особливе. Ми фотографували людей, які прийшли на Форум та книги, які вони там придбали. Учасники цього спецпроекту стали, по суті, нашими першими читачами.

3347 переглядів

Як все починалось? Репортаж з другого дня Євромайдану у Львові. Після того, як уряд відмовився від підписання угоди про асоціацію з ЄС на вулиці Львова вийшли тисячі людей аби висловити свій протест. Редакція провела невеличке опитування: ми підходили до людей, які вийшли на площу та запитували у них, для чого особисто їм потрібна євроінтеграція.

3057 переглядів

Всесвітньо відомий архітектор Маріо Ботта завітав до Львова й презентував свій проект церкви, яку збудують в нашому місті. Про приклад вдалої сучасної архітектури, якої так бракує у нашому місті, митець розповів на своїй лекції. Слід додати, що цей проект Маріо Ботта виконав безкоштовно.

2805 переглядів

Для редакції популярність цього матеріалу стала неочікуваною. Ми звісно сподівались, що читачам буде цікаво ознайомитися з будинком збудованого німцями у радянському Львові, в якому збереглись: оригінальні шпалери на стінах під’їздів, скляні вхідні двері; та комунікації продумані так, як поки в нас ще й досі не проектують, — але щоб настільки? Мабуть, свою справу у цьому матеріалі зробили німецькі склопакети, які збереглися з 80-х й до сьогодні.

1830 переглядів

У матеріалі ми написали про всі проекти «Липневої» та поспілкувались з її учасниками про те, як вони бачать місто та його проблеми. Редакції було надзвичайно приємно працювати над цим матеріалом. По-перше, те чим займається ініціатива є надзвичайно актуальним для нашого міста. По-друге, ми отримали можливість познайомитись зі всіма учасниками «Липневої» особисто.

Матеріали — вибір редакції:

1460 переглядів

Ця осінь виявилась багатою на проекти пов’язані з облаштуванням внутрішніх двориків у Львові. Найперший такий проект та, напевно, найбільш вражаючий — облаштування дитячого майданчику на Підзамче. У репортажі — коментарі представників усіх задіяних у проекті організацій та мешканців, які також долучились.

Трохи згодом, ми написали й про проект GIZ на Кривоноса, про майданчик на Банковій, та про ще одне облаштоване подвір’я в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче». В якийсь момент, редакції здалось, що внутрішні дворики — найголовніша тема нашого видання, але сказати по правді, кожен з цих проектів заслуговує на велику увагу та поширення, адже проблема з подвір’ями у Львові залишається актуальною.

597 переглядів

Наш перший матеріал у рубриці «Робоче місце». Редакція натрапила на цей офіс досить випадково, коли друкувала візитки. Нам сподобалось, як він виглядає й ми вирішили про це написати. Вже згодом, у нас вийшли матеріали про коворкінг Betaplace, архітектурний офіс «Зелемінь» та зовсім нещодавно про IT-офіс Rebbix, які назбирали куди більше переглядів. Але ми пам’ятаємо, з чого все починалось.

655 переглядів

Наш перший матеріал про помешкання — будинок, до створення котрого долучилось чотири покоління однієї сім’ї. Нас справедливо критикували за малу кількість фотографій; з іншого боку зазначимо, що цей матеріал ми готували ще до запуску нашого видання. Тож, дякуємо мешканцям нашого міста, які першими відкрили свої двері редакції.

Користуючись можливістю, хочемо звернути вашу увагу, що редакція знаходиться у постійному пошуці цікавих чи просто гарних помешкань, пишіть нам.

1076 переглядів

Маріо Ботта не тільки презентував свій проект у Львові, а ще й провів двогодинну лекцію у Центрі міської історії. Архітектор розповідав про свої втілені проекти та особисте бачення міста, як можна інтерпретувати міську ситуацію та які завдання стоять перед архітектурною спорудою. Лекція вийшла настільки насиченою та настільки цікавою, що редакція вирішила опублікувати її в повному обсязі.

349 переглядів

Воркшоп «Путівних по ідеях» — подія, що була організована спільно з нашими друзями — інді-видавництвом Niice, презентацію якого ми теж висвітлювали, та коворкінгом Betaplace, про який ми теж написали:). До слова, ще декілька місяців тому, ми були не знайомі, а в грудні нам вдалось організувати спільну подію. Це — перший матеріал про майстер-клас, який вийшов настільки насиченим, що ми плануємо про нього ще одну публікацію.

+ бонус-трек:)

545 переглядів

В цьому році ми писали й про місця, де можна відпочити у Львові. Згадуємо The Room — винарню, яка цікава не тільки своїм інтер’єром та меню, але й філософією. Тут, келих вина та смачні страви можна отримати від самих власників. Винарня — вдалий приклад малого бізнесу у Львові, де дбають про споживача та створюють класну атмосферу.

Дякуємо, що були з нами. До зустрічі у Новому році!

Інші матеріали на Postpaper
НОВЕ МІСЦЕ
Гід новими ресторанами та кафе

Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню.

30.12.2013
НОВИНИ

Минулого тижня Інститут міста опублікував результати масштабного дослідження «Соціальний моніторинг якості життя у Львові». Мешканців опитували на різні теми: від благоустрою, транспорту, безпеки до освіти, охорони здоров’я та дозвілля.

18.11.2013
comments powered by Disqus