Нові заклади у Львові: ресторації, кафе та бари
нові заклади
Текст та фото: Марічка Закалюжна.
30.12.2013

Спостерігаємо справжній бум нових закладів у Львові. Одні — щойно відчинились, інші — от-от відкриють свої двері для відвідувачів. Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню. Гід новими ресторанами та кафе від Postpaper.

Ресторан «Атляс»
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

«Атляс» — відновлена довоєнна артистична кнайпа з однойменною назвою. Тут надзвичайно різноманітні зали — один з бочками замість крісел, другий з колонами та фресками, третій — напівтьмяний з дорогими крісами, портретами королів та знатних людей, в четвертому — стіни прикрашені шаржами Казимира Сіхульського та членів галицького сейму, чий альбом був знайдений під час ремонту будівлі. Заклад вражає своїми розмірами та розкішшю. В меню — страви традиційної галицької кухні. До 31 грудня включно у закладі діє спеціальна пропозиція — тут пригощають кавою з 8-ї до 10-ї ранку безкоштовно.

Страва з меню: Пструг запечений з соусом песто та келихом глінтвейну коштуватиме 100 грн.

«Атляс»
Площа Ринок, 45
8:00 — 24:00
Кафе-десертація Tarta
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

Tarta — кафе для сімейного відпочинку, яка належить до мережі Mrs. Greenwich. Інтер’єр — світлий та просторий — в одній великій залі розташовані барна стійка, family зона із дитячим куточком та столики для відвідувачів. Стіни прикрашають велика кількість дзеркал, а стелю — тісто та різдвяні прецлі. В меню переважають страви італійської кухні, а саме, 12 різновидів пасти фрески і близько 20 видів піци, яка пропонується в італійському та фірмовому стилях. Окрім цього, тут готують пироги: солодкі та солені, чізкейки і тарти. З напоїв, окрім чаю та кави, подають різні вина світу, фірмові лимонади (з огірка, імбиру та малини), компоти та фреші.

Страва з меню: паста «Томата базіліка» разом з фірмовим шипшиновим напоєм коштуватиме 68 грн.

Tarta
вул. Пекарська, 24
9:00 — 23:00
Пивна ресторація «Кумпель»
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

Новий заклад «Кумпель» розташовано у нещодавно відкритому ТЦ на Чорновола. На першому поверсі розміщено фірмовий магазин, в якому продають органічні та натуральні продукти з різних господарств Західної України. З магазину можна потрапити до ресторану, що розташувався на другому поверсі та займає всю його площу. Ресторан надзвичайно великий — тут може одночасно перебувати більше 200 людей. Зали прикрашають плакати зі старими фотографіями батярів, оригінальні люстри з відер та картини. Атмосферу створює також і музика: польська та українська міжвоєнного періоду. В меню — страви галицької кухні та фірмові страви розроблені на її основі. На барі пропонують живе пиво та елі власного виробництва.

Страва з меню: Печеня зі свинини з бараболями і каляфьорами (цвітна капуста) та кухлем живого пива коштуватиме 92 грн.

«Кумпель»
пр. Чорновола, 2Б
11:00 — 24:00
Лаундж бар La vie
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

Заклад функціонує при готелі «Рудольфо», й працює цілодобово. Інтер’єр зроблено в темних тонах, хоча тут є один невеличкий світлий зал. На барній стійці можна як замовити коктейль, так і поспілкуватись із барменом. В меню — легкі страви європейської кухні — салати, перші страви, гарячі закуски, а також, лаваш (з лососем та куркою) та класичний американський бургер. Більшість м’ясних та рибних страв готують на грилі. Меню напоїв тут доволі різноманітне: класична коктейльна карта, винна карта та великий асортимент міцного алкоголю. Зазвичай, щосуботи ді-джеї грають техно або лаундж музику.

Страва з меню: Лаваш з гриль лососем, зеленню та вершковим соусом коштуватиме 50 грн.
Лонг Айленд — 65грн, Мохіто — 45грн.

La vie
вул. Вірменська, 4
цілодобово
Ресторан-музей «Пошта на Друкарській»
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

Новий заклад від «Фесту». Зали «Пошти на Друкарській» оформлені колекцією листівок та старими телефонними апаратами. На офорті з допомогою спеціаліста можна виготовити власну листівку й одразу її відправити адресату. Кухня розташована за склом, тож відвідувачі можуть спостерігати за процесом приготування пирогів, які є основною стравою у закладі. Серед напоїв тут можна замовити розливне бельгійське пиво, глінтвейн, чай та каву.

Страва з меню: пиріг з картоплею і бринзою та смородиновим глінтвейном коштуватимуть 47 грн.

«Пошта на Друкарській»
вул. Друкарська, 3
8:00 — 24:00
Ресторан Mon Chef
нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади нові заклади

Заклад розташований на другому поверсі у нещодавно відкритому готелі Astoria. Це класичний ресторан з європейською кухнею.Тут простора зала з м’якими диванами, торшерами та великими прозорими вікнами з виглядом на вулицю. Основна страва в закладі — стейк, зокрема можна замовити стейк як з американської, так і української яловичини. Стейки як й інші м’ясні страви готують на дровах у спеціальній іспанській печі — хоспер. Ще тут подають каре кролика, печінкові паштети, а також різноманітні супи та салати. До обраної страви можна підібрати вино.

Страва з меню: Томлений кролик у білому вині разом з келихом вина коштуватиме — 130 грн.

Mon Chef
вул. Городоцька, 15 (2-й поверх готелю «Асторія»)
11:00 — 23:00

Інші матеріали на Postpaper
МІСЦЕ
The Room: хороше вино, коли тобі захочеться

Редакція Postpaper продовжує писати про нові заклади, які з'являються в місті. Сьогодні мова йтиме про «The Room» — винарню, що відкрилась близько місяць тому на Лесі Українки.

16.10.2013
МІСЦЕ

Редакція побувала у нещодавно створеному закладі, звернула увагу на інтер’єр, ознайомилась з меню та поспілкувалась з директором кав’ярні.

25.09.2013
РОБОЧЕ МІСЦЕ
IT-офіс Rebbix: робочий простір без ієрархії

про офіс невеличкої IT-компанії, який знаходиться у центрі міста. Працівники компанії не мають посад, працюють у командах, тут відсутні кабінети керівників, багато простору та вільний робочий графік.

30.09.2013
comments powered by Disqus