Нове старе місце: «Кав’ярня Леваковського»
Текст та фото: редакція
25.09.2013

Редакція побувала у нещодавно створеному закладі, звернула увагу на інтер’єр, ознайомилась з меню та поспілкувалась з директором кав’ярні. Про це детальніше у нашому матеріалі.

31 серпня 2013 року на площі Катедральній відкрилась «Кав’ярня Леваковського». До того часу, на її місці функціонувала бекерай-кав’ярня «Віденські булочки». Зміна назви та формату спричинена тим, що власники відмовилися від роботи на умовах франчайзингу київської мережі кав’ярень й вирішили створити власну торгову марку.

Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського

Назва нової кав’ярні з’явилася сама по-собі, одразу після кількох історичних розвідок про будинок, у якому вона знаходиться. Кам’яниця Шольц-Вольфовичів відома у Львові, окрім своєї архітектури, ще й своїм власником. Саме тут, у 1802 році Якубом Леваковським було відкрито першу кав’ярню у Львові. Колись, у австрійському Львові, пан Леваковський та його працівники розмовляли з відвідувачами німецькою, зараз тут говорять українською, польською та англійською.

Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського

Окрім солодкого та кави, у Кав’ярні Леваковського можна й поїсти. На сніданок (кав’ярня працює з 08:00 ранку) тут подають солодкі та несолодкі млинці, яєчню, вівсяну кашу, французькі булочки з сьомгою або шинкою та сиром.

Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського

В будні, з 12:00 до 16:00 тут запрошують на бізнес-ланч, щодня — інший. Страви якого змінюються відповідно до пори року, сезону фруктів-овочів та настрою кухаря. Інформацію про бізнес-ланч сьогодні, можна дізнатися на сторінці facebook або зателефонувавши до кав’ярні.

Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського
фотографії їжі надані кав'ярнею

Коментар директора закладу п. Наталії Гром: «Кухня у кав’ярні львівська, європейська. Дуже добре почувають себе поруч Львівський сирник та австрійський Захер, французький круасан та іспанський тортик. Салати та перші страви, що є постійно у меню, класичні — Цезар, Капрезе, Грецький. Найпопулярніший — салат зі слабосоленою сьомгою та авокадо.

Наталія Гром

«Коли всі страви зроблені з любов’ю та відмінних продуктів, важко виділити кілька основних. Мої наулюбленіші десерти: сирник, еклери, французькі круасани, іспанські тортики, Захер. З несолодкого люблю брускетту, сирний суп, Капрезе, кіші. Все люблю, вибір страви залежить від настрою».

Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського Кав'ярня Леваковського

Фрагмент з меню:

Еспресо 30мл — 12грн
Кава по-віденськи 300мл — 20грн
Струдель з яблуками та мигдалем 220г — 15грн
Іспанський тортик ванільний — 15грн
Слойка з кленовим сиропом — 18грн
Млинці з сиром та апельсиновим соусом 210г — 19грн
Салат з сьомги та авокадо 300г — 55грн
Кіш з шпинатом та бринзою — 16грн
Зупка сирна кремова 250мл — 25грн

Кав'ярня Леваковського
площа Катедральна, 3
тел.: 032 235-88-22

Інші матеріали на Postpaper
НОВЕ МІСЦЕ
Гід новими ресторанами та кафе

Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню.

30.12.2013
МІСЦЕ
The Room: хороше вино, коли тобі захочеться

Редакція Postpaper продовжує писати про нові заклади, які з'являються в місті. Сьогодні мова йтиме про «The Room» — винарню, що відкрилась близько місяць тому на Лесі Українки.

16.10.2013
РОБОЧЕ МІСЦЕ
IT-офіс Rebbix: робочий простір без ієрархії

про офіс невеличкої IT-компанії, який знаходиться у центрі міста. Працівники компанії не мають посад, працюють у командах, тут відсутні кабінети керівників, багато простору та вільний робочий графік.

30.09.2013
comments powered by Disqus