Львів приймає кримчан
Текст: редакція
01.03.2014

Громадський сектор Майдану Львова організовує поселення жителів Криму, які відчувають себе в небезпеці. Таке повідомлення з’явилося на сторінці спільноти у «Фейсбуці». Редакції Postpaper вдалося поспілкуватися з координатором Громадського сектору Олегом Колясою та дізнатися про деталі ініціативи поселення.

украинский крым
Фото: Вікіпедія

Раніше громадський сектор займався поселенням тих людей, котрі після лікування у львівських лікарнях боялися повертатися додому. Як розповідає Олег Коляса, зараз до них почали звертатися жителі Криму, котрим загрожує небезпека. Багато кримських татар хотіли виїхати до Туреччини, оскільки татарська діаспора, яка там мешкає виявила готовність їх прийняти. Але через заблоковані аеропорти кримчанам не вдалося виїхати. Львів для них — безпечне місто. З тих, хто виявив бажання приїхати до Львова — цілі сім’ї, але переважно це жінки з дітьми, — розповів п. Олег. За його словами, перші приїжджі будуть у Львові вже в понеділок.

Декілька хостелів та один готель, а також жителі Ходорова та Перемишлян виявили готовність приймати кримчан.

Мешканці Криму, які почуваються зараз в небезпеці, і хочуть приїхати на певний час до Львова, можуть звернутися до Громадського сектору Майдану Львова у справі поселення та програми перебування.

Звертайтеся за телефонами : (093) 704-76-87, (096) 212-82-00, Олег.

Інші матеріали на Postpaper
НОВИНИ

В місті мовний протест в знак солідарності з мешканцями Сходу та Півдня.

25.02.2014
РЕПОРТАЖ

Редакція Postpaper приєдналась до нічного чергування автопатрулю та побувала на блокпостах при виїзді з міста, дізналась про нічні пригоди та поспілкувалась з волонтерами, що охороняють місто.

25.02.2014
РЕПОРТАЖ

Основа мета велопатрулів — спостерігати за порушеннями та попереджати про них гарячу лінію міста або райадміністрації.

21.02.2014
comments powered by Disqus