30.12.2013
Спостерігаємо справжній бум нових закладів у Львові. Одні — щойно відчинились, інші — от-от відкриють свої двері для відвідувачів. Редакція відвідала нові заклади та дізналася, як вони виглядають, що там готують та скільки коштує страва з меню. Гід новими ресторанами та кафе від Postpaper.
«Атляс» — відновлена довоєнна артистична кнайпа з однойменною назвою. Тут надзвичайно різноманітні зали — один з бочками замість крісел, другий з колонами та фресками, третій — напівтьмяний з дорогими крісами, портретами королів та знатних людей, в четвертому — стіни прикрашені шаржами Казимира Сіхульського та членів галицького сейму, чий альбом був знайдений під час ремонту будівлі. Заклад вражає своїми розмірами та розкішшю. В меню — страви традиційної галицької кухні. До 31 грудня включно у закладі діє спеціальна пропозиція — тут пригощають кавою з 8-ї до 10-ї ранку безкоштовно.
Страва з меню: Пструг запечений з соусом песто та келихом глінтвейну коштуватиме 100 грн.
Tarta — кафе для сімейного відпочинку, яка належить до мережі Mrs. Greenwich. Інтер’єр — світлий та просторий — в одній великій залі розташовані барна стійка, family зона із дитячим куточком та столики для відвідувачів. Стіни прикрашають велика кількість дзеркал, а стелю — тісто та різдвяні прецлі. В меню переважають страви італійської кухні, а саме, 12 різновидів пасти фрески і близько 20 видів піци, яка пропонується в італійському та фірмовому стилях. Окрім цього, тут готують пироги: солодкі та солені, чізкейки і тарти. З напоїв, окрім чаю та кави, подають різні вина світу, фірмові лимонади (з огірка, імбиру та малини), компоти та фреші.
Страва з меню: паста «Томата базіліка» разом з фірмовим шипшиновим напоєм коштуватиме 68 грн.
Новий заклад «Кумпель» розташовано у нещодавно відкритому ТЦ на Чорновола. На першому поверсі розміщено фірмовий магазин, в якому продають органічні та натуральні продукти з різних господарств Західної України. З магазину можна потрапити до ресторану, що розташувався на другому поверсі та займає всю його площу. Ресторан надзвичайно великий — тут може одночасно перебувати більше 200 людей. Зали прикрашають плакати зі старими фотографіями батярів, оригінальні люстри з відер та картини. Атмосферу створює також і музика: польська та українська міжвоєнного періоду. В меню — страви галицької кухні та фірмові страви розроблені на її основі. На барі пропонують живе пиво та елі власного виробництва.
Страва з меню: Печеня зі свинини з бараболями і каляфьорами (цвітна капуста) та кухлем живого пива коштуватиме 92 грн.
Заклад функціонує при готелі «Рудольфо», й працює цілодобово. Інтер’єр зроблено в темних тонах, хоча тут є один невеличкий світлий зал. На барній стійці можна як замовити коктейль, так і поспілкуватись із барменом. В меню — легкі страви європейської кухні — салати, перші страви, гарячі закуски, а також, лаваш (з лососем та куркою) та класичний американський бургер. Більшість м’ясних та рибних страв готують на грилі. Меню напоїв тут доволі різноманітне: класична коктейльна карта, винна карта та великий асортимент міцного алкоголю. Зазвичай, щосуботи ді-джеї грають техно або лаундж музику.
Страва з меню: Лаваш з гриль лососем,
зеленню та вершковим соусом коштуватиме 50 грн.
Лонг Айленд — 65грн,
Мохіто — 45грн.
Новий заклад від «Фесту». Зали «Пошти на Друкарській» оформлені колекцією листівок та старими телефонними апаратами. На офорті з допомогою спеціаліста можна виготовити власну листівку й одразу її відправити адресату. Кухня розташована за склом, тож відвідувачі можуть спостерігати за процесом приготування пирогів, які є основною стравою у закладі. Серед напоїв тут можна замовити розливне бельгійське пиво, глінтвейн, чай та каву.
Страва з меню: пиріг з картоплею і бринзою та смородиновим глінтвейном коштуватимуть 47 грн.
Заклад розташований на другому поверсі у нещодавно відкритому готелі Astoria. Це класичний ресторан з європейською кухнею.Тут простора зала з м’якими диванами, торшерами та великими прозорими вікнами з виглядом на вулицю. Основна страва в закладі — стейк, зокрема можна замовити стейк як з американської, так і української яловичини. Стейки як й інші м’ясні страви готують на дровах у спеціальній іспанській печі — хоспер. Ще тут подають каре кролика, печінкові паштети, а також різноманітні супи та салати. До обраної страви можна підібрати вино.
Страва з меню: Томлений кролик у білому вині разом з келихом вина коштуватиме — 130 грн.