06.09.2013
Сезон відкритих майданчиків добігає кінця. Поки ще тепла осінь, редакція Postpaper підготувала підбірку затишних терас та літніх страв з меню, які слід скуштувати ще до настання сезону дощу і холоду.
Cafe1
Майданчик прикрашають дерев'яні бочки та рослини в «горщиках» з під взуття: мештах, чоботях, кросівках. Мережні скатертини, вінтажні меблі та дрібнички творять атмосферу затишку. Кухарі радять скуштувати фланмкюхе (38грн за порцію) з грушею та сиром рокфор, а також фірмову каву закладу «Амелі» (29грн за порцію), це еспресо з кулькою морозива, лікером «Крем де Касіс», гарячим шоколадом, вершками та бренді.
«Флоренція»
Тераса закрита з вулиці зеленим огородженням. Меблі з ротангу, оранжево-коричневі скатертини, кольорові пляшечки та підсвічники, дерев'яна підлога творять теплу атмосферу. Шеф-кухар радить спражній італійський малиновий десерт: бісквіт з сиром маскарпоне, свіжими ягодами та вершками (20грн/100 г) та охолоджений лимонад власного виробництва (30грн за 750 мл).
«Зелена сливка»
Маленька затишна тераса на чотири столики. Кольорові крісла, столики та подушки, по жоржині у скляній вазі - нічого зайвого, тут затишно як вдома, а на веранді є навіть кіт. Фірмова страва закладу — «Гарячий камінь» (120грн за порцію), в яку входять м'ясо та овочі, які відвідувачі власноруч смажать на камені. На десерт тут можна скуштувати шоколадний мус на основі чорного бельгійського шоколаду (25грн за порцію) з італійським вином Miraflor (12грн за 100мл).
Mons Pius
Тераса розташована в дворику колишнього вірменського банку «Mons Pius», від сторонніх поглядів її закривають мури та дерев'яна брама. Скульптури засновників банку та ліхтарі пригадують відвідувачам минуле цього місця. А на згадку про літо тут пропонують фреш з кавуна (25грн за порядну склянку) або кавун з фетою (48грн за порцію).
«Цукерня»
Літній майданчик відкритий вже багато років, тут й досі тримають марку. На місці панує класична атмосфера. На десерт тут рекомендують чорничну роляду — бісквітний рулет зі сметанковим кремом та свіжими ягодами(20грн за 100г), та холодний чорний цейлонський чай з шипшиново-глідним сиропом, дольками свіжого апельсина, лайма і грейпфрута та м’ятою (30грн за чайник).
«Фреска»
М'які диванчики, столики на двох, квіточки та по-справжньому літні цікавинки в меню. Кухарі радять «Морозиво в дині» (25грн за порцію) — половина дині зі ста грамами морозива та фірмову каву «Полтва» — заварна кава, палений цукор, вершки (25грн за порцію).
«Крива липа»
Тераса носить ім'я вулички, що останнім часом перетворилась на один суцільний літній майданчик. Тим не менш, кулінарна студія «Крива липа» змогла створити затишну та оригінальну атмосферу. На десерт тут пропонують «іЯблуко» (39грн за порцію) — запечене яблуко з сирним кремом та коктейль «Джміль» (27грн/400мл), в який входять кава, карамель та персиковий сік.