«Сни про Львів» — мистецький проект на «Спільнокошті»
Текст: редакція
23.10.2013

На сайті «Великої Ідеї» триває збір коштів на реалізацію проекту «Сни про Львів». Що це за проект та для чого збираються кошти.

«Сни про Львів» — це інтерактивна мистецька акція художників, які вирішили зобразити Львів на полотнах відомих художників. Проект передбачає створення серії робіт — художніх інтерпретацій відомих картин. Ініціатори проекту спробують поглянути, як би виглядав Львів на картинах Сальвадора Далі, Каземіра Малевіча, Клода Моне чи, наприклад, Марка Шагала. Художники спробують поглянути на Львів крізь призму їхнього стилю та творчості.

В рамках проекту буде організовано виставку-продаж, що відбудеться за підтримки Львівської міської ради. Роботи експонуватимуться разом з додатковою інформацією про оригінал та його автора. Перша тестова інтерпретація «Зоряної ночі» Ван-Гога вже чекає на свого власника. Також, друком вийде колекція листівок із репродукціями написаних полотен, які слугуватимуть майбутнім власникам своєрідними запрошеннями відвідати Львів.

Кошти отримані від продажу картин та листівок будуть перераховані благодійному фонду «Доктор Клоун». Щотижня лікарі-клоуни відвідують лікарні нашого міста і впроваджують допоміжну техніку лікування — сміхотерапію, аби покращити емоційний стан хворих дітей та сприяти їхньому швидшому одужанню.

Проект об’єднує навколо себе художників з різних міст — Києва, Ужгорода, Запоріжжя. Серед тих, хто зголосився сновидити про Львів, є Наталка Шуст-Цимбалюк, Олег Перковський, Марта Савіцька, Людмила Шевчук, Олена Кондратюк та інші.

Нечипоренко Анастасія, авторка проекту: «Мене завжди захоплювали ідеї, які самі себе створюють і саме це відбувається зараз. Цей проект став для мене чудовою нагодою доторкнутися до минулого і "оживити" відомі картини грою художньої уяви. Як куратор проекту «Сни про Львів», я прагну зробити його динамічним і продуктивним у багатьох сферах. Спілкування через мистецтво видається мені найбільш живим досвідом".

Збір коштів на реалізацію проекту триватиме до 11 листопада, вже зібрано 4200 грн з необхідних 5000. Долучитись до збору коштів можна на сайті «Великої Ідеї».

comments powered by Disqus